Meer over Amersfoort.

Amersfoort is meer dan alleen winkelen. Een keur aan festivals, evenementen en activiteiten maken de stad meer dan een uitgebreid bezoek waard!

• Voor bedrijven;
• Flehite Sinfonietta!

Flehite is een orkest in Amersfoort voor de gevorderde amateur. De bezetting komt overeen met het symfonie-orkest dat Beethoven kende; tegenwoordig noemen we dat vaak een Kamerorkest, of op z'n Italiaans Sinfonietta.
Klik hier voor meer informatie...

• De Waterlijn

foto van Stichting WaterlijnEen rondvaart maken door de Amersfoortse grachten en beken is een belevenis voor jong en oud. De rondvaarten worden verzorgd door Stichting Waterlijn. Er zijn drie reguliere tochten: Westroute, Oostroute en Beekroute. Tijdens deze tochten krijgt U al het moois van historisch Amersfoort te zien. Daarnaast worden verschillende tochten onder een bepaald thema gevaren.
Voor kinderen in de vorm van Piratenboot, Kabouterboot, Poppentheater Toermalijn. Voor jong en oud de Vleermuisboot. In 2007 vaart de Kunstvaarroute. 16 Kunstenaars hebben onder het thema “science fictien” Een kunstwerk gemaakt. Deze staan opgesteld langs of in de route.
Klik hier voor meer informatie...

logo WaterlijnUitgelicht

Rondleidingen in Amersfoort
Gilde Amersfoort biedt rondleidingen aan in de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort en in de directe omgeving. Alle wandelingen worden uitgevoerd door onze deskundige en goed opgeleide gidsen.

Rondleidingen t'Gilde Amersfoort

De wandelingen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Ook niet-Nederlandstalige rondleidingen zijn mogelijk. Een leuke activiteit voor uw buitenlandse gasten!

De Koppelpoort, de Muurhuizen, de Mannenzaal, beklimming van de OLV-toren, dit alles kan Gilde Amersfoort voor u regelen. In het feestjaar 2009 biedt het Gilde een speciale wandeling 'Rondom de Toren' aan. Na de vondst van een Mariabeeldje in 1444 werd Amersfoort een pelgrimsstad. De Onze-Lieve-Vrouwe-toren is gebouwd met het geld van die pelgrims. Daarom staat deze toren centraal in deze rondleiding.

Rondleidingen t'Gilde Amersfoort

Verdere informatie kunt u vinden op onze website www.gildeamersfoort.nl

icon