Welkom bij Wijnhandel Louis Blancardi.

Sinds 2005 is François de Wekker met zijn eigenzinnige Wijnhandel Louis Blancardi gevestigd aan de Zuidsingel.

Wijnhandel Louis BlancardiAls zelfstandig gevestigd wijninkoper opereert deze gekwalificeerde vinoloog geheel onafhankelijk van enige keten of filiaalbedrijf. Het wijnaanbod is veelzijdig, avontuurlijk en niet alledaags. Zo is er een groot assortiment bekende en onbekende dessertwijnen afkomstig uit de gehele wereld en treft u naast champagnes van de grote en gerenommeerde huizen bijzonder smaakvolle en gunstig geprijsde 1er en grand cru champagnes aan. Verder kunt u verrast worden door een collectie oudere jaargangen amarone’s. Het uitgebreide en ook diepe assortiment kwaliteitswijnen geeft een overzicht van de wijnen uit de traditionele en nieuwe-wijnlanden. Tevens vindt u er een grote verscheidenheid wijnkaraffen, kurkentrekkers en glazen.

Wijnhandel Louis BlancardiIn de strak en overzichtelijk ingerichte winkel valt de huiselijk aandoende tafel in het midden van de winkel direct op. Hieraan wordt gediscussieerd over wijn, over assortimentsuitbreiding en komt ook regelmatig het smaakvolle thema: wijn-spijscombinatie over tafel.


In het voorjaar en in het najaar worden er thema-proeverijnen gehouden, waarop kan worden ingetekend.Wijnhandel Louis Blancardi Na succesvolle proeverijen als : ‘Geografisch Italië’ , ‘Onbekend Spanje’ en ‘Portugal, een robuust juweel’, volgden: ‘Supertoscanen, een marketingtruc?’, ‘De onbekende druiven van Italië’ en ‘Oostenrijk, van boerendrama tot salonfähig blijspel’. Een proeverij bij Louis Blancardi is een avond educatieve ontspanning, waarbij naast de wijnen ook de verhalen rond de wijnen, de mensen en de regio’s central staan. Voor groepen is een wijnproeverij, zowel in de winkel (maximaal 16 personen) als op lokatie mogelijk. Met vrijwel altijd een vrije parkeerplaats voor de deur is zelfs het meenemen van een aantal dozen wijn voor het aanvullen van uw wijnkelder of voor uw feest geen enkel probleem. Maar vanzelfsprekend levert Wijnhandel Louis Blancardi ook thuis of wordt uw bestelling voor kennissen of zakenrelaties op de door u gekozen dag bezorgd.

Het aanbod Italiaanse wijnhuizen:

Frontanafredda Castel Firmian Marchesi di Barolo
Quintarelli Tommasi Calatrasi
Lenotti Tedeschi Ruffino
Mezzacorona Cesari Montecorna
Vesevo Braïda Massotina
Frescobaldi Pico Maccario Pio CesareAdres gegevens:

Wijnhandel Louis Blancardi
Zuidsingel 62
3811 HD Amersfoort

T:
033 - 476 80 15
M: 06 - 55 86 11 90
E: wijnhandelblancardi@gmail.com

Openingstijden:
ma: gesloten
di: 10.00 - 18.00 uur
wo: 10.00 - 18.00 uur
do: 10.00 - 18.00 uur
vr: 10.00 - 18.00 uur
za: 10.00 - 17.00 uur

Er is voldoende parkeergelegenheid in de parkeergarage aan de BEESTENMARKT!

Bekijk de plattegrond!

icon